nl | en
SON onderschrijft het belang van de
IEMO 80+ Schildklier Studie

SON - dé patiëntenorganisatie op schildkliergebied in Nederland, onderschrijft het belang van de IEMO 80+ Schildklier Studie. Dat blijkt uit het recent verschenen nummer van tijdschrift Schild.

In deze juni-uitgave van Schild - het blad van Schildklier Organisaties Nederland (SON) - is uitgebreid aandacht besteed aan de vraag 'Schildklierziekte op hoge leeftijd: wel of niet behandelen'.

Dr. Simon Mooijaart, Prof.dr. Jacobijn Gussekloo en Dr. Wendy den Elzen leggen in het artikel  uit waarom het zo moeilijk maar ook zo belangrijk is om deze vraag te beantwoorden. Om een einde te maken aan de onduidelijkheid zijn onlangs twee grote wetenschappelijke onderzoeken gestart: de IEMO 80+ Schildklier Studie en het TRUST onderzoek.

Prof.dr. Jacobijn Gussekloo, projectleider van TRUST, is blij met de onderzoeken: "Het belangrijkste is op een wetenschappelijke manier duidelijkheid te scheppen in de behandelwijze. Het doel is om inzicht te krijgen in de voor- en nadelen van behandeling".

Dr. Simon Mooijaart, projectleider van IEMO 80+ sluit zich aan bij de noodzaak van de onderzoeken: "Ze zijn niet alleen zeer nodig, maar ook bijzonder omdat het onder ouderen plaatsvindt. Hoewel deze groep relatief meer gebruikmaakt van de gezondheidszorg, vallen zij meestal buiten wetenschappelijke onderzoeken".

Lees hier het artikel.

Lees hier verder over de IEMO 80+ Schildklier Studie

Lees hier verder over het TRUST onderzoek 

Schrijf u in voor de nieuwsbrief:
social media twitter linkedin facebook
 

ONZE PARTNERS: